معرفی وبلاگ
حضرت رسول موقعیت مهم زن در اجتماع بشری و جایگاه بلند و شایستگی ها و استعدادهای فراوان او را گشزد نمود و ایه هایی از قران کریم را در رابطه با معرفی مقام مهم زن و ارزش والای او برای مردم بیان نمود و زن را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایسته همه کمالات انسانی است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد. اولین قسم از ایات قران دلالت دارند که انسان در عالم افرینش موقعیت مخصوص و جایگاه بلندی دارد . انسان خلیفه خدا در روی زمین و مخلوق ممتاز و مورد تکریم خداوند است ( در این زمینه ایه شریفه ۲۹ سوره بقره گواه صادقی بر این مدعا است ) روشن است که در این قبیل ایات که مربوط به عظمت و موقعیت ممتاز انسان در عالم هستی است محور و مدار انسان است چه مرد و چه زن در این مورد توجه به مضمون همین یک ایه کافی است : ما فرزندان ادم را گرامی داشتیم و انان را بر صحرا و دریا مسلط ساختیم و از غذاهای پاکیزه برای انها روزی فراهم کردیم و ان ها را بر بسیاری از مخلوقات خود فضیلت و برتری بخشیدی (سوره اسراء ایه ۷۰ ) نکته : در این قبیل ایات هر چند تعبیر قران بیشتر با ضمیر جمع مذکر مانند و سخر لکم اللیل و النهار امده است ولی چون قران بر اساس کیفیت محاوره عربی نازل شده است و در محاوره عرب در این قبیل موارد ضمیر جمع مذکر را برای مرد و زن به کار می برند مثل اسلام علیکم یا اهل القبور که منظور مجموع مردها و زنها است . در سوره شمس ایه ۷ ۱۰ خداوند تبارک و تعالی می فرمایند سوگند به جان انسان و ان پروردگاری که ان را کامل و مرتب افرید و بر اساس فطرت راه گناه و انحراف و راه تقوا و پاکی را به او نشان داد هر کس که نفس خود را تزکیه کرد و پاکیزه ساخت رستگار شد و هر انکه ان را الوده کرد به خسران و زیان دچار گردید روشن است که در این ایات منظور از (نفس) که با عظمت مخصوصی از ان یاد شده است روح انسان است بدون تفاوت میان مرد و زن. بر این اساس و همچنین بر اساس ایه ۱ ۴ سوره تین خداوند تمام انچه را که به مرد از لحاظ خلقت انسانی او داده است عینا همان مزایا را بدون تفاوت به زن نیز عنایت کرده است . ارتباط با مدیر وبلاگ
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 11794
تعداد نوشته ها : 5
تعداد نظرات : 4
Rss
طراح قالب

 

اما .... در اين موجود فقط يك نكته تاريك به چشم

ميخورد :

 

او ارزش گوهر والاي خود را از ياد مي برد

با توجه به ارزش والاي زن در اسلام ،ودر مقابل تبليغات منفي غرب،چگونه مي توان زنان را به هويت واقعي شان آشنا نموبراى بازيابى هويت و احياى شخصيت زن، عوامل و زمينه‏هاى متعددى نقش دارند كه اين عوامل مكمل يكديگر هستند. در اين جا به برخى از آن‏ها اشاره مى‏شود:
1 - بيان جايگاه زن در اسلام
2 - واگذارى برخى از مسئوليت‏ها به آنان‏
3 - مبارزه با تهاجم فرهنگى غرب
4 - تذكر و يادآورى آثار زيانبخش آزادى از نوع غربى با استفاده از آمار و مستندات
يكى از عوامل مهم احياى شخصيت زن، بيان جايگاه زن در اسلام است، در جامعه اسلامى كه قرآن و معصومان(ع) از قداست خاصى برخوردار است، بيان جايگاه و ارزش واقعى و شخصيت انسانى زن با بهره‏گيرى از قرآن و روايات، يكى از عوامل تأثير گذار در هويت‏يابى زنان به حساب مى‏آيد.
اگر زنان بدانند كه شخصيت آنان در بى حجابى و بى عفتى ظهور نمى‏كند، بلكه شخصيت آن‏ها در عفت، دين دارى و رعايت ارزش‏هاى اسلامى ظهور مى‏كند، به هويت خويش بر مى‏گردند.
البته بيان جايگاه زن در اسلام بايد مبتنى بر منطق و استدلال صورت گيرد.
استاد شهيد مطهرى يكى از راه‏هاى جذب زنان به حجاب را بيان فلسفه حجاب دانست، همين طور وى تشخيص داد كه براى آشنايى زنان به جايگاه خود در آموزه‏هاى دينى، تدوين كتاب‏هاى تحليلى و علمى مانند نظام حقوق زن در اسلام نياز است كه خود به تدوين چنين كتابى پرداخت.
براى تعيين جايگاه زن در اسلام، حوزه‏هاى علميه، عالمان دين، نويسندگان و رسانه‏هاى گروهى وظيفه دارند كه با برنامه‏هاى نظام‏مند به بيان جايگاه زن در آموزه‏هاى اسلامى، بپردازند.
بايد به زنان آموخت كه زن با افكار جاهليت مبارزه نموده و به زن بها داد تا آن جا كه قرآن درباره حضرت مريم (مادر عيسى) فرموده است كه: درمحراب عبادت همواره ملائكه با او سخن مى‏گفتند و از غيب براى او روزى مى‏رسيد.
از لحاظ مقامات معنوى آن قدر كارش بالا گرفته بود كه پيغمبر زمانش را در حيرت فرو برده بود.(1) با آگاهى زنان از شخصيت و ارزش واقعى خود، ارزش و شخصيت و سعادت خود را در امور پست و پايين جستجو نمى‏كنند.
يكى از راهكارهاى مهم هويت يابى زنان، واگذارى برخى از مسئوليت‏ها به آنان است.
حضور زنان در صحنه‏هاى سياسى و اجتماعى موجب مى‏شود: زنان باور كنند كه در آموزه‏هاى دينى براى آن‏ها مسئوليت‏هاى مهم تعريف شده و آنان مانند مردان مى‏توانند مسئوليت‏هاى همسو با شرايط روحى و فيزيكى زنان را داشته باشند.
بهتر است حضور زنان صدر اسلام در صحنه‏هاى مختلف و بيعت آنان با پيامبر اسلام بيان شود.
مبارزه با تهاجم فرهنگى نيز راهكار مفيد جهت خنثى سازى تبليغات غرب عليه زنان را مى‏طلبد. غرب با بهره‏گيرى از ابزار و وسايل تبلغى همسو با شرايط زمان چنين وانمود كرده است كه در اسلام حقوق زن ناديده گرفته شده و به زن آزادى سياسى، اقتصادى و اجتماعى داده نشده است از سوى ديگر غرب از جايگاه زن در غرب تبليغ نموده و به فرهنگ سازى پرداخته كه غرب آزادى سياسى، اجتماعى و... براى زن به ارمغان آورده است. همچنين از تساوى حقوق زن و مرد سخن گفته و جهان اسلام را متهم به نقض حقوق زنان نموده است.
براى خنثى سازى تهاجم فرهنگى غرب بايد به فرهنگ سازى و تغذيه فرهنگى پرداخت و اثبات نمود كه اسلام پاسدار حقوق زنان بوده و به زنان استقلال سياسى واجتماعى و... داده است.(2) شهيد مطهرى با انتقاد از تبليغات غرب باور دارد كه اگر غرب در عصر حاضر استقلال اقتصادى و... زن را مطرح كرده، اسلام در هزار و چهارصد سال آن را مطرح كرده است. وى مى‏نويسد: "اسلام درهزارو چهارصد سال پيش اين قانون را گذرانده و گفت: "للرّجال نصيب ممّا اكتسبوا و للنّساء نصيبٌ ممّا اكتسبن"(3)... پس قرآن كريم سيزده قرن قبل از اروپا به زن استقلال اقتصادى داد"(4)
يكى از راه‏هاى مهم مبارزه با تهاجم فرهنگى، شبهه‏شناسى و شبهه زدايى است، يعنى بايد نخست شبهه‏هايى را كه در خصوص حقوق و جايگاه زن در اسلام وجود دارد، شناسايى كرد و سپس با اتخاذ سياست‏هاى منطقى و راهكارهاى مفيد شبهه زدايى نمود.
ايجاد زمينه‏ها و شرايط لازم براى ازدواج و ايجاد تعادل در مسايل جنسى و توجه به خواسته‏هاى جوانان در حدودى كه شرع و دين مشخص نموده است نيز بايد مورد توجه قرار گيرد.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
پى نوشت‏ها:
1 - نظام حقوق زن در اسلام، ص 175.
2 - ر. ك: حسين نورى همدانى، جايگاه بانوان در اسلام، ص 59 به بعد؛ تفسير الميزان، ج 2، ص 273؛ اسد اللَّه جمشيدى، جستارى در هستى‏شناسى زن، ص 59 به بعد.
3 - نساء (4)، آيه 32.
4 - نظام حقوق زن در اسلام، ص 216 (مجموعه آثار، ج19.)

دسته ها :
هجدهم 7 1391
X